The next step

Coschap verslagen

Stichting SWG kende tussen 2006 en juli 2014 een subsidieregeling voor buitenlandse coschappen. Doelstelling van deze subsidieregeling was het stimuleren van coassistenten om naast stage-ervaring, ook levenservaring op te doen in een onbekend land met – vaak – beperkte middelen. Dit vormt je als arts.

Jaarlijks wonnen 30 coassistenten een subsidie van € 1.000,- euro. Iedere coassistent die een subsidie heeft ontvangen schreef als tegenprestatie een verslag van zijn/haar belevenissen. Enkele verslagen treft u hieronder aan. 

Coschap tropengeneeskunde, Tanzania

Coschap tropengeneeskunde, Tanzania

24-09-2013Dat ik een coschap in de tropen wilde doen, was al vrij snel zeker. Niet dat ik zo direct de ambitie had om tropenarts te worden, al sloot ik dit niet uit. Maar de kans om kennis... Lees verder »
Coschap Heelkunde op Aruba

Coschap Heelkunde op Aruba

24-09-2013Na maanden van voorbereiding stapte ik dan eindelijk in het vliegtuig naar Aruba. Op dit eiland van vergelijkbare grootte als Texel zou ik voor twee maanden stage gaan lopen bij... Lees verder »
Coschap oogheelkunde Adelaide, Australië

Coschap oogheelkunde Adelaide, Australië

06-08-2013In januari 2013 begon mijn reis naar Australië. Verschil in temperatuur: meer dan 40° Celsius. Van Schiphol via Kuala Lumpur naar Adelaide: hemelsbreed een afstand van 15.931... Lees verder »
Coschap Heelkunde Pretoria, Zuid-Afrika

Coschap Heelkunde Pretoria, Zuid-Afrika

06-08-2013De geur, het rode zand. Voor mij de twee meest herkenbare elementen, onlosmakelijk verbonden met dit continent. Ja! Ik ben in Afrika. In Zuid-Afrika wel te verstaan. Ik heb het... Lees verder »

Meer artikelen

Pagina 1 van 11 Volgende »
1 2 3 4 ... 8 9 10 11

Op zoek naar een coschap verslag over een bepaald land/regio of over een bepaald onderwerp, gebruik dan onderstaand formulier om de coschap verslagen te filteren.