The next step

Coschap wetenschap Boston, VS

15-08-2012
Coschap wetenschap Boston, VS

Na mijn Senior coschappen op Curaçao, ben ik direct door gevlogen via Charlotte, North Carolina naar Boston, Massachusetts om mijn stage wetenschap te doen op de afdeling “Hand and Upper Extremity Service, Department of Orthopaedic Surgery” van het Massachusetts General Hospital in Boston, VS.
Voor mijn stage wetenschap heb ik bij gesloten fracturen van de distale één derde van de humerusschacht, de twee verschillende conservatieve behandelopties, functional bracing en long arm casting, retrospectief vergeleken.
In het Massachusetts General Hospital (MGH) en Brigham Women`s Hospital (BWH) worden dergelijke fracturen behandeld met een brace. In het Boston Medical Center (BMC) is de standaard behandeling long arm casting gevolgd door bracing.
Op 2 mei 2012 heb ik een abstract ingediend voor het American Shoulder and Elbow Surgeons (ASES) congres, dat van 11 t/m 14 oktober 2012 in Sea Island, Georgia plaats gaat vinden. Binnenkort ga ik hetzelfde abstract naar de American Academy/Association of Orthopaedic Surgeons sturen, die een congres in Chicago, Illinois houden van 19 t/m 23 maart 2013. Als mijn abstract geaccepteerd wordt bestaat er een kans dat ik naar één van beide congressen mag gaan.
De resultaten van het bovengenoemd onderzoek worden vastgelegd in een artikel, maar het is nog onbekend in welk tijdschrift het gepubliceerd gaat worden.
Ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, waardoor mijn eerste taal Engels is. Het was dus voor mij heel prettig om mijn stage in Amerika te mogen doen. Ik kon zodoende zonder taal problemen via de email communiceren met mijn Amerikaanse begeleider.
Het leven in Boston is helaas duur, maar met de hulp van Stichting SWG en andere subsidies heb ik mijn financiën op order kunnen houden.
Tijdens de voorbereiding was het regelen van een visum voor de VS het lastigste. Het heen en weer sturen van documenten en het wachten op antwoord maakte het een langzaam proces. Vanuit Curaçao, heb ik een en ander via de email met de faculteit in Groningen en ziekenhuis in Boston kunnen regelen. Visum, subsidies, faculteit begeleider en stage aanvraag was dus allemaal met veel email contact te regelen.
Ik werkte samen met vijf jonge artsen/onderzoekers die hun PhD aan het doen waren, en werd ik door hen heel goed begeleid op de afdeling. Toevallig waren drie van de onderzoekers uit Nederland, en ik kon altijd bij hen terecht als iets onduidelijk was.
Ik heb na mijn tussentijdse evaluaties, in de 6e en 12e week, kort email contact gehad met mijn facultair begeleider in Groningen, Prof. Dr. Diercks, over mijn vordering in Boston. Ik moet uiterlijk begin juli mijn verslag bij de faculteit inleveren en besteed daar nu al mijn tijd aan.
Via een website craigslist.com was het niet moeilijk om een kamer in Boston te vinden, waar ik samen met drie andere studenten heb gewoond. Zij waren van Amerikaanse, Noorse en Nederlandse afkomst. Het was interessant om samen te wonen met mensen van andere nationaliteiten.
Ik vond Boston veel weghebben van een Europese stad, met toch zijn eigen Amerikaanse charme. Doordat er de op elke hoek van de straat een Starbucks, Mac Donalds, Burger King of Dunkin Donuts is, besef je toch dat je in Amerika bent. Voor Bostonians is sport heel belangrijk en was het interessant om tussendoor de verschillende sport evenementen te volgen. Redsox spelen honkbal, New England Patriots spelen Amerikaanse voetbal, Bruins spelen ijshockey en mijn favoriet, de Boston Celtics, spelen basketbal. Ik heb de mogelijk gehad tijdens mijn verblijf naar een paar wedstrijden van de Redsox en de Celtics te gaan. Dit was geweldig om eens mee te maken.
Tijdens weekends hadden we tijd om de omgeving van Boston en Cambridge (waar Harvard Universiteit zich bevindt) te verkennen. Met nederlanderse en buitenlandse studenten was het lekker om een lokaal gebrouwd biertje te drinken na een week hard werken.
In mijn vrije tijd heb ik met de bus een korte reis naar Cape Cod, Newport, Providence, Rockport en New York gemaakt. In dat aspect is Boston een ideaal gelegen stad om uitstapjes vanuit te maken.
Ik wil u via deze weg hartelijk bedanken voor de bijdrage die ik van Stichting SWG heb gekregen. De subsidie heeft mij geholpen om mijn studie verblijf aldaar mogelijk te maken.

 

5 Reacties

I value the post.Thanks Again. Awesome. ddkddakfdgacgagb
Smithd703 @ 13-10-2014 15:20 uur
Very nice site!
Pharmk159 @ 14-10-2014 06:45 uur
Very nice site!
Pharma835 @ 14-10-2014 12:26 uur
Very nice site!
Pharmg722 @ 18-10-2014 13:31 uur
Very nice site!
Pharmc824 @ 19-10-2014 19:46 uur

Reageer op dit artikel

Naam :
E-mail adres :
Reactie
 
Onthoud mij
 

Op zoek naar een coschap verslag over een bepaald land/regio of over een bepaald onderwerp, gebruik dan onderstaand formulier om de coschap verslagen te filteren.